Matcha habosító
A legkiválóbb minőségű habosítók Japánban készülnek, és kellő gondosság esetén igen tartósak.
A leggyakrabban a matcha habosító 80 szálból áll, de találni 100 és 120 szálból állókat is. Ha több a szál könnyebb a habosítás. A jó minőségű habosítok rendkívül rugalmasak, ugyanakkor erősek. A rugalmasság megkönnyíti a hab létrehozását.
TIPP: A habosító első használata előtt áztassuk meleg vízben 5 percig hogy a habosító megpuhuljon. Ne tárolja habosítóját abban a műanyag edényben, amelyben vásárolta. Hagyni kell, hogy a szabad levegőn megfelelően száradjon.
A Matcha habosító tisztítása tiszta meleg vízzel történjen.
A Matcha habosító tárolása:
Soha ne tároljuk a nedves matcha habosítót műanyag dobozában lezárt fedéllel. Nyugodtan tárolhatjuk állítva foganytúval lefelé a konyhapulton.