Matcha habosító

A legkiválóbb minőségű habosítók Japánban készülnek, és kellő gondosság esetén igen tartósak.

A leggyakrabban a matcha habosító 80 szálból áll, de találni 100 és 120 szálból állókat is. Ha több a szál könnyebb a habosítás.  A jó minőségű habosítok rendkívül rugalmasak, ugyanakkor erősek. A rugalmasság megkönnyíti a hab létrehozását.

TIPP: A habosító első használata előtt áztassuk meleg vízben 5 percig hogy a habosító  megpuhuljon. Ne tárolja habosítóját abban a műanyag edényben, amelyben vásárolta. Hagyni kell, hogy a szabad levegőn megfelelően száradjon.

A Matcha habosító tisztítása tiszta meleg vízzel történjen.

A Matcha habosító tárolása:

Soha ne tároljuk a nedves matcha habosítót  műanyag dobozában lezárt fedéllel. Nyugodtan tárolhatjuk állítva foganytúval lefelé a konyhapulton.